Siirt Üniversitesi rektöründen ‘kamuda tasarruf’ tedbiri: Kırık parke değişimine 193 bin 500 TL!

Siirt Üniversitesi Rektörü Üzerinden Skandal İddialar!

Üniversite yönetimi, rektör atandıktan sonra yapılan harcamalarla gündemde. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından altı ay önce yeniden atanan Prof. Dr. Nihat Şındak’ın görev süresinde toplamda 887 bin 500 TL değerinde dört bakım-onarım işlemi için ihalesiz harcama yapıldığı ortaya çıktı. Bu harcamalar arasında, rektör konutundaki arızalı sinekliklerin değiştirilmesi de bulunuyor.

Yapılan harcamalar şu şekilde:

  • Rektörlük konutundaki sinekliklerin ve makam odasındaki kırık parkelerin değiştirilmesi: 193 bin 500 TL
  • Kezer Yerleşkesi’nde yosun temizliği: 240 bin TL
  • Yol ve basamak onarımı: 250 bin TL
  • Kafeterya binasına asma tavan yapılması: 204 bin TL

4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 22/d maddesi kapsamında, doğrudan temin yöntemiyle gerçekleştirilen bu harcamalar, Meclis gündemine taşındı.

Meclis Gündemine Taşındı

Siirt Milletvekili Sabahat Erdoğan Sarıtaş, konuyu TBMM’ye taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in sorularını yanıtlaması için kamu zararının boyutu ve yöneticilerin sorumluluğu hakkında sorulan sorular, şeffaflık ilkesine aykırı bulundu.

Siirt Üniversitesi’nin Bakım-Onarım İhaleleri

Siirt Üniversitesi, 2007 yılından bu yana 105 bakım-onarım ihalesi yaptı. Bu ihaleler arasında yüksek bedelli işler dikkat çekti. Örneğin, 2021 yılında açılan ofis odası onarımı ihalesinde Polatlar Group Yapı’ya 128 bin TL, çevre düzenlemesi işinde ise S-YAPI İnşaat’a 509 bin TL ödendi.

Üniversiteden Açıklama Yapılmadı

Siirt Üniversitesi Rektörlüğü’ne yöneltilen sorulara açıklama yapmadı. “Rektör beyin özel kalemi izinde, rektör beyden randevu talep etmeniz gerekir” yanıtı verildi.

Munzur Üniversitesi’nde Tartışmalı Eğitim Kadrosu

Hukuk dersine tarım mezunu rektörün girmesi ve kültür derslerinin alan dışı akademisyenler tarafından verilmesi gündeme geldi. Rektör Prof. Dr. Kenan Peker’in hukuk dersine girmesi YÖK tarafından soruşturulmadı. Ayrıca kültür ve sanat eğitimi almayan profesörlerin yüksek lisans dersleri verdiği öğrenildi.

Anabilim dalında görev yapan akademisyenlerin uzmanlık alanları arasında fizik, inşaat, siyaset bilimi, halkla ilişkiler ve sağlık yer alıyor. Ancak alan dışı olmalarına rağmen ek ders ücreti alarak yüksek lisans dersleri vermeye devam ediyorlar.

Related Posts

TÜİK açıkladı: Emeklinin Temmuz zammı hesaplandı

Milyonlarca emekli 3 Temmuz’da açıklanacak 6 aylık enflasyon verileri ve maaşına yapılacak zammma odaklandı. Açlık sınırının altında kalan maaşı ile geçinme mücadelesi veren emekliler ile memur maaşlarına gelecek olan zam oranı da yavaş yavaş …

Milyonlarca emekçi ile emekli yılın ikinci yarısında düşük zam alacak: Milyonlar ‘açlıkta’ birleşti

Eğer ek artış yapılmazsa milyonlarca emekçi ile emekli, bu yılın ikinci yarısında düşük zam alacak. Milyonlarca yurttaşın ücret ve aylığı açlık sınırının altında kalmaya devam edecek.

Temmuz’da faiz indirimi için zemin hazır

Avustralya’da tüketici enflasyonu Mayıs ayında beklentilerin altında kalarak yavaşladı. Özellikle çekirdek enflasyon, 3,5 yılın en düşük seviyesine indi ve bu da yatırımcıların temmuz ayında yapılacak bir faiz indirimi beklentisini güçlendirdi …

Bakan Şimşek: Haziranda enflasyon beklentileri geriledi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası tarafından bugün açıklanan enflasyon beklentilerine ilişkin raporla ilgili, “Haziranda enflasyon beklentileri tüm kesimlerde geriledi. Hanehalkının 12 ay sonrası enflasyon beklentisi bir önceki aya göre 7 puan, geçen yılın aynı dönemine göre 19 puan azaldı” ifadelerini kullandı.

Yüzyılın fiyaskosu: Bir otoyol inşa ettiler ve onu hiç kullanmadılar

On yıl önce tamamlanmış ancak hiç kullanılmamış 17,6 kilometre uzunluğundaki bir otoyolun, en azından Alman standartlarına göre, bize anlatacağı sıra dışı bir hikayesi var. Sonuç olarak, bugün distopik bir film için kesinlikle gerçekçi bir ortamı …

Yargıtay’dan emsal kira bedeli kararı!

Son dönemde ev sahibi-kiracı kavgalarının temel nedenlerinden biri bankalara yapılan kira ödemelerinin açıklamasız yazılması. Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, kira ödemesinde banka dekontuna “kira bedeli” yazılmasa bile sözleşme varsa bu ödemenin kira olarak sayıldığını belirtti. Yargıtay kararına göre açıklama kısmı boş olsa da kiracı haklı konumda bulundu.