Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu üyeleri kimlerdir?

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleriyle Tanışın

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nda görev yapan isimleri merak mı ediyorsunuz? İşte detaylar…

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyeleri

Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereği oluşturulan politika kurullarındaki atamalar açıklandı. Toplamda 16 kurul üyesi, kültür ve sanat politikalarını şekillendirmek için görev yapıyor.

Bu kurulda görev alan isimler arasında Prof. Dr. Ahmet Albayrak, Aram Kuran, Gökhan Yazgı, Dr. Havva Hümeyra Şahin Oktay, Hülya Soydan, Prof. Dr. İskender Pala, Dr. Mustafa Sinan Genim, Orhan Gencebay, Prof. Dr. Ümit Meriç ve Prof. Dr. Yusuf Özkır gibi tanınmış isimler yer alıyor.

Eğitim ve Öğretim Politikaları Kurulu’nda ise eğitim alanında uzman isimler görev yapıyor. Kurulda Prof. Dr. Abdullah Atalar, Ahmet Akça, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Atilla Arkan, İbrahim Taşel, Dr. Ömer Faruk Yelkenci, Sinan Selçuk Pehlivanoğlu, Prof. Dr. Şule Alan, Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Prof. Dr. Umran Savaş İnan, Prof. Dr. Yavuz Atar ve Prof. Dr. Yusuf Alpaydın gibi isimler bulunuyor.

Bununla birlikte, Ekonomi, Güvenlik, Sağlık, Sosyal ve Gençlik, Tarım ve Gıda, Hukuk, Yerel Yönetim ve Afet Politikaları Kurulları da farklı alanlarda uzman kişilerden oluşuyor. Her bir kurul, kendi alanında politika oluşturmaya, geliştirmeye ve uygulamaya yönelik çalışmalar yürütüyor.

Eğer siz de kültür ve sanat politikalarının belirlenmesinde rol alan bu isimleri merak ediyorsanız, listedeki diğer kurullar ve üyeleri ile ilgili detayları inceleyebilirsiniz.

Related Posts

Twitter çöktü mü? 23 Mayıs X hata tespit raporu yayınlandı!

Twitter (X) çöktü mü, neden açılmıyor? 23 Mayıs Cuma günü araştırılan konular arasında yer alıyor. Twitter’ı açamayan, açtıktan sonra ise akış hatası alan kullanıcılar, Twitter çöktü mü sorusuna cevap arıyor. Peki, Twitter dondu mu, çöktü mü ne sorun var? İşte 23 Mayıs Cuma Twitter hata tespit raporu…

MSÜ TERCİH SONUÇLARI 2025 || MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı nereden açıklanacak? İşte ÖSYM sorgulama ekranı

MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı, nereden açıklanacak? Bilindiği üzere tercih süreci 24 Mart – 18 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. Tercih sürecinin sona ermesinin ardından Milli Savunma Üniversitesi’ne girmek isteyen adaylar merak içerisinde başta belirttiğimiz sorunun cevabını araştırıyor. Peki, MSÜ tercih sonuçları açıklandı mı, nereden açıklanacak? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte MSÜ 2025 tercih sonuçlarıyla ilgili tüm merak edilenler

Bugün Resmi Gazete’de 20 Mayıs 2025 | Resmi Gazete atamaları ve kararları neler? Araştırma görevlisi ve akademik personel alımı ilanları yayınlandı!

Bugünkü Resmi Gazete kararları 20 Mayıs 2025 belli oldu. Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri, atama kararları ve yeni yönetmeliklerin de yer aldığı 32905 Sayılı Resmi Gazete’de, Cumhurbaşkanlığına, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın vekalet etmesine dair tezkere yayınlandı. Yayımlanan tezkereye göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 Mayıs’ta Macaristan’a ziyarette bulunacağından, dönüşüne kadar Cumhurbaşkanlığına Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 106’ncı maddesi uyarınca, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vekalet edecek. Öte yandan Karadeniz Teknik Üniversitesi eski hükümlü işçi alımı, Nişantaşı Üniversitesi öğretim elemanı alımı, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi araştırma görevlisi alımı ilanları yayınlandı. Peki, bugünkü Resmi Gazete kararları neler? İşte, 20 Mayıs 2025 Resmi Gazete kararları ve ayrıntılı bilgiler.

2025 İOKBS bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

İOKBS uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 5, 6, 7, 8’inci sınıfla beraber hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yapılıyor. Peki, Bursluluk sınav sonuçları açıklandı mı? Bursluluk sınav sonuçları nasıl sorgulanır?

Şam’da ‘Türkiye-Suriye Üniversitesi’ kurulacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar; Şam’da ‘Türkiye-Suriye Üniversitesi’ kurulacağını duyurdu.

Liselerde eğitim 3 yıla mı iniyor? Lise zorunlu eğitim süresi düşecek mi, kaç yıl olacak, liseler 3 sene mi olacak? Bakan Tekin önemli açıklamalarda bulundu!

Liselerde zorunlu eğitim süresinin kısaltılabileceği konusu gündemin öne çıkan konularından birisi oldu. Lise 3 yıla mı inecek? Sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liselerde zorunlu eğitim süresinin 3 yıla düşürülebileceğine dair açıklamaları, öğrenciler, veliler ve eğitimciler arasında büyük yankı uyandırdı. 2012’den bu yana uygulanan 4+4+4 sisteminin son 4 yılı olan lise eğitimi, tartışmaların odağında. Bakan Tekin, lise süresinin kısaltılması ve mesleki eğitime erken yönlendirme gibi modellerin masada olduğunu belirtti. Peki, Liselerde eğitim süresi 3 yıla mı inecek? Zorunlu eğitim kısalacak mı, lise 3 sene mi olacak?